Smsprivatkredit är ett företag som riktat in sig på så kallade snabblån. Med ett enkelt sms kan du skicka iväg en låneansökan och inom ett par minuter få en bekräftelse på om du blir beviljad lånet eller inte. Blir du beviljad ditt lån kan du ha pengarna på ditt konto inom ett par timmar, förutsatt att du gjort din låneansökan under företagets öppettider. Annars får du vänta till nästkommande dag. Skicka du din ansökan under helgen och bli beviljad ett lån får du vänta till måndagen innan du får dina pengar insatta på ditt konto.

Hos Smsprivatkredit kan du låna 1000 eller 2000 kronor. Alla lån är räntefria, men det tillkommer dock en sorts serviceavgift som ska täcka företagets administrativa arbete med din ansökan. Lånar du 1000 kronor tillkommer det en avgift på 300 kronor och lånar du 2000 tillkommer det en avgift på 400 kronor. Utöver det tillkommer det en avgift på 50 kronor för varje ansökan får att få en aktiveringskod. Denna avgift betalar man dock med hjälp av det sms man skickar för att ansöka om lånet.

Lånebeloppet plus serviceavgiften ska dock betalas tillbaka inom den tid som företaget anger för lånet, det vill säga 30 dagar. Har man inte betalt tillbaka hela summan inom den avsatta tiden tillkommer det en dröjsmålsränta plus att Smsprivatkredit lägger på 50 kronori påminnelseavgift när de påminner om ditt lån.

Betalar man fortfarande inte sitt lån efter påminnelsen har Smsprivatkredit rätt att lämna över ärendet till inkasso. Ett ärende hos inkasso kan i allra värsta fall leda till en betalningsanmärkning.

Är man ny kund hos Smsprivatkredit får man bara låna 1000 kronor. Sköter man däremot sina betalningar utan anmärkningar har  man möjlighet att nästa gång låna 2000 kronor.

För att ens få ett lån beviljat måste man uppfylla vissa krav enligt Smsprivatkredit. Bland annat måste man har fyllt 18 år och har en fast adress i Sverige. Dessutom krävs det ett telefonnummer som är registrerat i sitt eget namn.

Som låntagare måste man även klara av den vanliga kreditprövningen som företaget gör. OCh skulle man ha en betalningsanmärkning behöver inte det vara ett hinder för att låna pengar. I många fall krävs det att man har en fast inkomst som överskrider ett visst belopp under året.