Smsfinans är en låneaktör på marknaden som har lagt sitt fokus på mobillån.

Kanske är det så att lönen inte riktigt räcker till en månad, då kan detta vara ett enkelt sätt att lösa de tillfälliga problemen. Skicka iväg ett sms och ansök om ett lån, inom ett par minuter får du en bekräftelse på din ansökan. Blir du beviljad har du pengarna på ditt konto inom 15 minuter. Summan du fått låna ska sedan vara återbetald inom 30 dagar.

En fördel med Smsfinans är att det inte behöver vara ett hinder att få låna pengar trots att man saknar en fast inkomst eller att man av någon anledning har fått en betalningsanmärkning. Smsfinans bedömer den möjlighet man har att betala tillbaka sitt eventuella lån individuellt och från fall till fall.

Det finns dock vissa krav man måste uppfylla för att få låna pengar hos Smsfinans. Dels måste man ha fyllt 20 år och vara svensk med borgare. Har man tidigare lån hos Smsfinans måste de vara återbetalda för att man ska få ett nytt lån.

Som vi nämnde tidigare kan man ha betalningsnmärkningar när kreditprövningen görs, dessa ställs då i relation till din kreditvärdighet och andra kriterier.

Hos Smsfinans är alla lån räntefria. Däremot tillkommer det en fast avgift, en så kallad serviceavgift som ska täcka de administrativa tjänsterna företaget lägger ner på varje ansökan. Man har möjlighet att låna 1000 eller 2000 kronor och till  dessa tillkommer då dessa avgifter. För 1000 kronor tillkommer ett belopp på 300 kronor. Lånar man 2000 kronor blir extrabeloppet
450 kronor.

Förutsatt att man betalar tillbaka sitt lån inom den angivna tiden som är senast 30 dagar efter att lånet har blivit utbetalt, så tillkommer det inga andra avgifter. Skulle man däremot missa återbetalningsdagen tillkommer det en avgift på 50 kronor då Smsfinans skickar ut en påminnelse.

Blir skulden fortfarande inte betald efter påminnelsen har Smsfinans rätt att lämna över ärendet till Inkasso och därmed också kräva en inkassokostnad på 160 kronor. Dessutom tillkommer det en dröjsmålsränta på 8% av det kvarvarande beloppet.

Blir skulden inte återbetald nu heller kan ärendet lämnas över till Kronofogden som tar ställning till om du är skyldig eller inte. Anser de att du ska betala tillbaka men ändå inte gör det kan det leda till en betalningsanmärkning.