Hos Meddelandelån kan du ansöka om mindre summor pengar utan att behöve lämna någon garanti eller borgen. Man ansöker om lånen med hjälp av ett sms eller via deras hemsida. Är man ny kund hos Meddelandelån kan man ansöka om belopp på 1000 och 2000 kronor. Har man däremot varit kund tidigare och lånat pengar och betalt tillbaka utan anmärkningar kan man även få låna 3000 kronor.

Är man kund hos Nordea eller Handelsbanken kan man, om en ansökan blir beviljad, ha de lånade pengarna på sitt konto nästan omedelbart. Trost att man av någon anledning skulle ha en betalningsanmärkning så är det inget hinder till att låna en summa pengar hos Meddelandelån.

För att få låna pengar hos Meddelandelån krävs det är man har fyllt 18 och att man har en fast adress i Sverige. Dessutom måste man inneha ett svenskt bankkonto.

Hos Meddelandelån kan man låna upp till 3000 kronor förutsatt att man har varit kund tidigare och skött sina betalningar utan problem. Beroende på hur mycket pengar man väljer att låna tillkommer det några avgifter som ska täcka företagets administrativa tjänster som krävs när lånet ska bli beviljat.

Ett lånebelopp på 1000 kronor har en uppläggningsavgift på 200 kronor, en fast ränta på 60 kronor och en aviavgift på 40 kronor. Den totala summan att betala tillbaka blir alltså 1300 kronor. Lånar man 2000 kronor blir den totala summan 2450 kronor att betala tillbaka. Vid ett lån på 3000 blir den totala summan 3600.

Oavsett hur stort lån man väljer att ansöka om så ska det, om lånet beviljas, betalas tillbaka inom 30 dagar. Skulle inte lånet bli återbetalt i tid skickar Meddelandelån en påminnelseavi där det då tillkommer 50 kronor i påminnelseavgift. Blir lånet trots påminnelse ändå inte betalt kan Meddelandelån lämna över ärendet till inkasso, och detta utan att meddela låntagaren.