Hos Lucky Loan kan du låna 500, 1000 eller 2000 kronor om det är första gången du lånar pengar av företaget. Har du lånat en gång  tidigare och skött dina betalningar utan problem har du även möjlighet att låna 3000 kronor den andra gången du lånar pengar.

Med hjälp av ett sms ansöker du om ett lån och kort därefter får du bekräftat om du blir beviljad ditt lån eller inte. Detta är ett enkelt och snabbt sätt att dryga ut kassa de gånger lönen inte riktigt räcker till.

Lucky Loan ställer vissa krav på sina låntagare. Dels måste du har fyllt 18 år och vara svensk medborgare. Du får inte ha några betalningsanmärkningar sedan tidigare och du måste ha ett mobiltelefonabonnemang som är registrerat på ditt eget namn. Du behöver inte visa upp någon garanti eller borgenär och det är ingen som bryr sig om vad du ska ha pengarna till.

Ansöker du om ett lån under vardagar och det blir beviljat har du pengarna på ditt konot redan samma dag. Kommer ansökan däremot in under helgen får du vänta till nästkommande vardag för att få dina lånade pengar.

Lånen hos Lucky Loan är räntefria, men det tillkommer dock en avgift som ska täcka företagets administrativa arbete kring din låneansökan. Lånar du 500 kronor blir avgiften 175 kronor och vid 1000 kronor blir avgiften 300. Lånar du däremot 2000 kronor blir avgiften 450 och vid ett lån på 3000 kronor tillkommer en avgift på 600 kronor. Avgifterna ska tillsammans med lånesumman betalas tillbaka till Lucky Loan innan den angivna tiden har gått ut. Man har alltså 30 dagar, från och med den dagen lånet blev utbetalt, att betala tillbaka sin skuld.

Skulle en betalning utebli har Lucky Loan rätt att kräva en förseningsränta på det beloppet som är kvar. Dessutom tillkommer det 50 kronor varje gång företaget skickar ut en påminnelse om att du ska betala tillbaka pengarna. Är det inte återbetalt efter påminnelser har Lucky Loan även rätt att lämna över ärendet till inkasso för att driva in pengarna. Inkassoföretaget kan i sin tur lämna ärendet vidare till Kronofogden som ta till rättsliga åtgärder. Ett ärende hos Kronofogden slutar ofta med en betalningsanmärkning.