Lenders erbjuder så kallade mikrolån till sina kunder. Mikrolån är det samma som smslån, man skickar iväg ett sms för att ansöka om ett lån, får en ansökningskod tillbaka och fyller sedan i låneansökan. Kort därefter får man en bekräftelse på om man blir berättigad ett lån eller inte. Blir man beviljad ett lån har man pengarna på sitt konto efter 10 minuter.

Ett snabbt och enkelt sätt att lösa sin taskiga ekonomi en månad.

Hos Lenders kan man låna 500, 1000 eller 1500 kronor första gången man lånar. Lånar man hos Lenders för andra gången kan man även få möjlighet att låna 2000 kronor. Oavsett vilket belopp man väljer att låna ska det vara återbetalt inom 15 dagar.

Precis som vilket lån som helst tillkommer det vissa avgifter. Det vanligaste är att en ränta tillkommer. Men hos Lenders är lånen räntefria. Däremot tillkommer det en avgift beroender på hur mycket pengar man lånar. Lånar du 500 blir avgiften 175 kronor. Ett lån på 1000 kronor har en avgift på 245, 1500 kronor har en avgift på 345 kronor. Lånar du det högsta beloppet, 2000 får du  lägga till en avgift på 445 kronor. Ett lån hos Lenders ansöker man om via deras hemsida.

Fyller man i och skickar iväg sin ansökan under de tider då kundtjänst är tillgänglig tar det cirka 10 minuter innan pengarna finns på kontot. Förutsatt att man blev beviljad ett lån.

Skulle kundtjänst däremot ha stängt för dagen behandlas ansökningen på morgonen påföljande dag.

Innan en låntagare blir beviljad ett lån gör alltid Lenders en så kallad kreditprövning. Ett antal variabler granskas vilket innebär att om man har en betalningsanmärkning så behöver inte det sätta stopp för ett eventuellt lån hos Lenders.