Ute på marknaden finns det mängder med företag som erbjuder sina kunder så kallade smslån. Dessa kallas även långivare. Det är de som kollar upp om du är berättigad lån, och det är även de som lånar ut pengarna du behöver.<br> För att veta vilket långivare man ska välja gör man bäst i att läsa om de olika aktörerna, vad de erbjuder, vilka krav de  ställer samt vilka avgifter de tar för att låna pengar. Detta är faktorer som kan skilja sig avsevärt mellan de olika långivarna. Det finns dessutom de långivare som lånar ut pengar trots att man har en betalningsanmärkning.

De flesta som erbjuder sina kunde smslån brukar begränsa sina utlån till 3000 kronor eftersom de ger ut pengarna med så kort varsel. Ofta är lånen räntefria, däremot tillkommer det vissa avgifter. Lånar man 1000 kronor brukar avgiften vara på 250 kronor. Lånar man 2000 kronor brukar avgiften ligga runt 300 kronor och för ett lån på 3000 kronor brukar man få betala runt 375 kronor. Dessa summorna varierar både uppåt och neråt, därför är det att rekommendera att läsa in sig på olika långivare och se vilka  som erbjuder bäst avgifter. Man kan alltid spara någon tia.

Även kraven de olika långivarna ställer på sina låntagare kan skilja sig åt. Men i regel brukar de var ungefär desamma. Det  brukar handla om att personen som ansöker om ett lån ska ha uppnått en viss ålder, vara folkbokförd i Sverige en viss tid och ha ett telefonnummer registrerat på sitt eget namn. Vissa  långivare kräver även att personen som ansöker om lån ska ha en årsinkomst som överstiger ett visst belopp dessutom är det ganska vanligt att långivaren kräver att man inte får ha några  betalningsanmärkningar som låntagare.

Dessa krav och avgifter och så vidare skiljer sig som sagt mellan olika långivare. Därför är det en god idé att läsa in sig  lite på vad det är som gäller hos de olika aktörerna.