Lånefinans är en långivare på marknaden som erbjuder sina kunder att låna upp till 3000 kronor med ett smslån. Lånefinans erbjuder även så kallade mikrolån och snabblån.

Ett smslån är en enkel och snabb lösning man kan ta till då pengarna i slutet av månaden inte räcker till. Lånefinans tanke med sina smslån är det ska vara små summor, de ska bli utbetalda snabbt och låntagaren ska kunna betala tillbaka lånet vid nästa lön.

Hos Lånefinans kan man låna mellan 2000 och 3000 kronor. Det finns ingen ränta på de pengar man lånar, däremot tillkommer det en form av serviceavgift som täcker det administrativa arbetet företaget lägger ner på din låneansökan. Beroende på vilken summa du väljer att låna får du betala 400 eller 600 kronor i avgiften. Detta ska tillsammans med resterande lånebelopp vara återbetalt inom den angivna tiden som Lånefinans satt.

För att du ska få ett lån beviljat hos Lånefinans måste du ha fyllt 18 år. Du behöver ha en taxerad inkomst samt vara folkbokförd i Sverige. Dessutom behöver du ha ett telefonnummer som är registrerat på dig själv och du måste klara en helt vanligt kreditprövning, det vill säga, du får inte ha några betalningsanmärkningar.

När ditt lån har blivit beviljat har du 30 dagar på dig att betala tillbaka hela summan. ÄR det inte åtebetalt inom den tiden skickar Lånefinans ut en påminnelse och med den tillkommer det 50 kronor. Betalas inte lånet efter påminnelsen lämnas ärendet över till inkasso som fortsätter driva ärendet för att Lånefinans ska få sina pengar tillbaka.<

Ett ärende hos inkasso kan, i värsta fall, sluta med att man får en betalningsanmärkning.