Kontosnabben är ett relativt nytt företag på marknaden som erbjuder sina kunder snabba lån under en kort period. Fördelen med Kontosnabben är att de gör en individuell bedömning på varje ansökan de får in och analyserar kundernas förmåga att betala tillbaka pengarna från fall till fall.

Hos Kontosnabben erbjuds man som kund att låna mellan 1000 och 3000 kronor i 30 dagar. De krav företaget ställer på sina låntagare är att de ska ha fyllt 20 år, vara folkbokförda i Sveriga och ha en taxerad årsinkomst det förgående året på över 25 000 kronor.

Uppfyller man dessa krav samt klarar av den vanliga kreditprövningen kan man bli beviljad ett lån. Får man ett lån beviljat har Kontosnabben som ambition att sätta in pengarna på ditt konto inom 8 munuter. Det är dock inget företaget garanterar då det kan vara stor belastning, men de jobbar så fort de bara kan.

Alla lån hos Kontosnabben är räntefria. Däremot tillkommer det en avgift beroende på hur mycket pengar du lånar. Denna avgift ska betalas tillbaka samtidigt som det resterande lånet.

Lånar du 1000 kronor tillkommer det en avgift på 300 kronor. 2000 kronor medför en avgift på 450 och lånar du 3000 kronor får du snällt betala 600 kronor för kalaset.

Du har 30 dagar på dig att betala tillbaka hela summan som måste betalas på en gång. Är inte lånet betalt i tid har Kontosnabben rätt att kräva en så kallad dröjsmålsränta ända till hela summan är betald. Dessutom kan de ta ut en påminnelseavgift på 50 kronor som läggs till den summan du är skyldig då de påminner dig om din betalning.

Blir skulden ändå inte återbetald har Kontosnabben all rätt att lämna ärendet vidare till Inkasso som i sin tur kan lämna det vidare till Kronofogden. Detta kan i värsta fall leda till en betalningsanmärkning.

En låneansökan hos Kontosnabben görs via telefon eller direkt på deras hemsida. Deras öppettider är måndag-fredag 10.00-20.00, lördag 12.00-17.00 och söndag 14.00-19.00.