Hos Folkia kan man låna småbelopp när pengarna inte räcker till under en månad eller två eller när man helt enkelt behöver dryga ut kassa ganska fort. Genom att skicka ett sms eller gå in på internet kan man ansöka om ett lån och uppfyller man kraven så har man pengarna på sitt konto nästan direkt.

Folkia är en långivare som gör reklam för att de ger små och snabba lån till de som ansöker. Folkia meddelar också att de i många fall även lånar ut pengar till de som i vanliga fall inte skulle få ett lån godkänt på någon ”vanlig” bank.

Däremot ställer Folika lite krav på den som ansöker om lån, vilket alla långivare gör. I första hand ska de som ansöker om lån ha fyllt 20 år. Ett telefonnummer som är registrerat på låntagarens namn måste finnas och årsinkomsten för personen måste vara över 25 000 kronor. Dessutom måste den som ansöker om lån vara folkbokförd i Sverige och ha varit så de senaste två åren och det får inte finnas några betalningsanmärkningar.

Hos Folkia kallas smslån även för mikrolån. Namnet syftar till de låga summorna man lånat. När man ansöker om ett lån hos Folika gör man det antingen med sms eller på internet. Får man iväg sin ansökan och den blir beviljad innan 13.00 på vardagarna har man pengarna på sitt konto redan vid 15.00-tiden samma eftermiddag. Ansöker man på fredagar efter 13.00 eller på helgerna får man dessvärre vänta på sina pengar till måndag morgon. Beloppen man kan välja att låna hos Folkia är 1000, 2000 och 3000 kronor. Avgifterna hos Folkia för de olika lånebeloppen är 250 kronor för 1000 kronor, 300 kronor för 2000 och 375 kronor för ett lån på 3000.